Snart åpner vi i nye lokaler!
00
dager
:
00
timer
:
00
minutter
:
En del av Optimal Gruppen

Sigvar Garfors

Sigvar har jobbet med trening siden 2011, og har en brennende lidenskap når det kommer til å hjelpe andre med å ta styrketreningen til neste nivå. Som trener og person er Sigvar engasjert, dedikert, omtenksom, positiv og rett-frem.

Personlig trener

Hvem er Sigvar Garfors?

Sigvar har jobbet med trening siden 2011, og har en brennende lidenskap når det kommer til å hjelpe andre med å ta styrketreningen til neste nivå. Som trener og person er Sigvar engasjert, dedikert, omtenksom, positiv og rett-frem. Han gjør alltid sitt ytterste for at du skal få så god oppfølging og så gode resultater som overhode mulig. I tillegg til å hjelpe helt vanlige mennesker med å oppnå drømmefysikken eller å bli sterkere enn de noen gang trodde de kunne bli, har han hjulpet eliteutøvere i en rekke ulike grener til verdensmestertitler og internasjonale medaljer.
Sigvar er selv aktiv innenfor natural bodybuilding og styrkeløft og har deltatt i 15 fysikkonkurranser og blant annet vunnet nasjonalt mesterskap i styrkeløft. På Optimal Trening består mesteparten av kundebasen hans av mennesker som vil lære seg å trene styrke, bli sterkere og se bedre ut naken.

Sigvar's spesialitet er uten tvil styrketrening og hvordan man tilpasser diett og trening for å oppnå så gode resultater som mulig. Han har en brennende interesse for faget som gjør at han kontinuerlig søker nyeste forskning for å videreutvikle seg som trener og levere et så bra produkt som mulig.

Gjennom mange års erfaring fra fotball, styrketrening, deltagelse i fitness og studier innen osteopati har han tilegnet seg kunnskapen som trengs for å tilpasse din trening og diett slik at du når dine mål.. Alle er forskjellige og det må vi ta hensyn til!

Som utdannet behandler har han solid kunnskap innen anatomi og biomekanikk som gjør ham godt rustet til å kartlegge eventuelle problemområder og optimalisere din styrketrening for ditt funksjonsmønster.

"No person has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a person to grow old without seeing the beauty and strength of what body is capable."

- Sokrates
BESTILL TIME

Erfaring

Sigvar har jobbet på Optimal Trening siden oppstarten i august i 2012 og har holdt ca. 6000 PT timer.

Har jobbet som online-coach siden 2011 og fulgt opp over 500 kunder over nett.

Har selv trent styrke i 17 år og har stilt i 15 fitness- og bodybuildingkonkurranser samt vunnet nasjonalt mesterskap i styrkeløft.

Utdannelse

Medisin grunfag, Atlantis Medisinske Høyskole
Fitness Basis, Norges Idrettshøgskole
Treningsveileder, Norges Idrettshøgskole
Personlig Trener, Fusion Functional Training
Osteopat, D.O. (4-årig grad), Norges Helsehøyskole

REFERANSER

"Sigvar har knallpeiling på det han holder på med. Enkelt og greit. Han har full kontroll på opplegget han legger for kunden, være seg treningsprogram eller kostholdsplan. Som osteopat har han også mulighet til å gi behandling om/når det måtte trenges. Det oppleves ekstra trygt, med tanke på forebygging av skader, at han er utdannet innen dette feltet.

Hans rolige og tålmodige og ustressede personlighet er også noe som bidrar til motiverende treninger. Og plutselig har man opparbeidet seg god styrke og forbedret sine resultater, uten at det har kjentes ut som et slit. Det har faktisk vært litt gøy. Dæven. Merkelig. At Sigvar er en utrolig hyggelig og fin fyr trekker jo heller ikke ned."

Anders Baasmo Christiansen, Skuespiller
"Hittil har jeg trent med Sigvar i snart tre måneder, og jeg har hatt framskritt jeg ikke trodde var mulige! Jeg har gått ned 10 kg og mange titalls cm fordelt rundt over kroppen. I tillegg har personlige rekorder på løft økt mange kg.

Sigvar har, etter som tiden har gått, blitt mer som en støttende venn som hele tiden stiller opp og samtidig innehar mer kunnskap om kropp, trening og kosthold enn noen andre jeg kjenner. Han har mange gode sider som trener, deriblant sin rådgivning, støtterolle og det som føles ut som uendelig kunnskap om muskler/knokler/ledd, forskjellige treningsøvelser og hvordan best mulig progresjon skal oppnås. Han har tilrettelagt kostholdet mitt og gitt meg treningsprogram hvor vi har variert mye med øvelser, men samtidig beholdt de gode baseøvelsene for hele tiden å ha en kontroll på blant annet styrkeutvikling. Noe av det jeg liker best med Sigvar som trener er at han er lett å prate med.

Uansett hva det skulle være så kan jeg spørre, si ifra og prate om utfordringer, problemer og hva enn som skulle oppstå knyttet til programmet og kanskje andre ting i hverdagen som kan hindre utvikling. Dette har virkelig blitt til en fantastisk livsstilsendring som jeg IKKE ville vært foruten!

Jeg vil, med 100 % sikkerhet, anbefale Sigvar videre som trener og coach, uansett hva man skulle ha som mål (ned i vekt, opp i vekt, styrkeprogresjon, osv.). Han gir seg ikke før DU ser resultater!"

Fredrikke Fjæran, Bachelor i ernæring
"Jeg har utsatt kroppen min for mye og tung trening gjennom de siste 20+ årene, og kanskje ikke alltid like korrekt trening. Det har medført ulike skader og smerter i knær, hofter, rygg, skuldre og albuer. Jeg har prøvd alle mulige behandlingsmetoder med både gode og mindre gode – ja dessverre i mange tilfeller helt ikke-eksisterende resultater. Jeg har imidlertid fått et svært godt inntrykk av osteopati og både omfanget og breddeforståelsen av kroppen, med fokus på årsakssammenhenger. Med det menes at behandleren er i stand til å forstå hva som er årsaken bak smerte og skade, og gjøre de nødvendige tiltak for å korrigere dette – i stedet for å bare behandle symptomet som mange andre har en tendens til å gjøre. Det blir som å ta smertestillende når du har vondt i ryggen, hvis den egentlige årsaken er forkortede hoftebøyere av for mye sitting i feil arbeidsposisjon i hverdagen.

Etter å ha snakket med Sigvar forstod jeg raskt at han var svært dyktig på sitt fagfelt, og jeg satte meg opp på timer for behandling. Mine forventninger ble både oppfylt og forbigått etter hver time, Sigvar fant restriksjoner og ubalanser jeg aldri hadde kunnet forestille meg, og lindringen av smerte var umiddelbar – men langt mer gledelig var et høyere styrkenivå og fornyet framgang når jeg kom på trening. Spesielt merkbart var det i øvelser jeg tidligere gruet meg til fordi det krevde lengre oppvarming, for å i det hele tatt kunne gjennomføre uten å overskride minimum smerteterskel. Jeg gir Sigvar mine varmeste anbefalinger, og forhåpentligvis vil det ikke være så mange som oppdager hvor dyktig han er at det blir vanskelig for meg å få bestilt flere timer hos han!"

Børge A. Fagerli, Coach, Personlig Trener og skribent

"Jeg kontaktet Sigvar for å investere noen kroner i helse og trening. Målet mitt var å få sjekket og fikset teknikk i baseløft, samt å få hjelp til å sette opp et treningsprogram som hverken blir for tungt eller for lett for min egen hverdag.

Dette og mer til opplevde jeg at Sigvar infridde på en svært god måte. Etter 5 timer teknikktrening og 3 måneder med online-coaching sitter jeg igjen med en styrket forståelse av hvordan kroppen og baseløftene fungerer, både for seg og i samspill med hverandre. Jeg har også fått gode verktøy for å tilpasse trening etter dagsform og egne forutsetninger. I tillegg til dette er jeg også svært fornøyd med resultatene jeg fikk av treningsprogrammet Sigvar satte opp.

Etter hva jeg har erfart utmerker Sigvar Garfors seg som person og trener spesielt på tre måter. For det første er han observant, samtidig som han kan sette observasjonen i en kontekst du som kunde forstår. Han er med andre ord ikke bare dyktig på å se hva som mangler teknisk i en øvelse, han kan også forklare problemet og løsningen på en måte som du tar til deg.

For det andre fremstår Sigvar som svært belest og kunnskapsrik på sitt område. Han er i stand til å reflektere over en sak fra flere synsvinkler, og han setter teoretisk kunnskap ut i praksis gjennom å være nytenkende og kreativ.

For det tredje opplever jeg også Sigvar som en person med gode mellommenneskelige evner. Han balanserer hensyn og tilpasning med motivasjon og driv, noe som gjør at treningen ikke oppleves som verken for tung eller for lett.

Selv om man bare trener for helse og adspredelse vil Sigvar’s skarpe sinn og gode formidlingsevne bidra til å gi treningen din nye dimensjoner og resultater. Med dette følger mestringsfølelse, driv i videre trening og kunnskap om egen fysikk som vil være nyttig livet ut."

Eirik Granly Foss, Ph.D.-stipendiat ved UiO
Til toppen
graduation-hatcrosschevron-down Call Now Button